כשכל הבית הוא סלון

מרינה רכטר רובנישטיין- "ReMa אדריכלות"
צילום: עמית גושן
דירת 5 חדרים במרכז הארץ
150 מ"ר + 20 מ"ר מרפסת
זוג +3
ריהוט: אליתה ליווינג

מרינה רכטר רובינשטיין- אדריכלית ובעלים של "ReMa אדריכלות" הוקם בשנת 2012 והוא מתמחה בשירותי תכנון ועיצוב פנים למגוון רחב של פרויקטים, בעיקר משרדים, חללים ציבוריים ומבני מגורים. "המשימה שלנו" אומרת רכטר- רובינשטיין "היא להגשים את החלומות של הלקוחות שלנו בעזרת ערכת הכלים שלנו: ידע, ניסיון ומקצועיות ללא פשרות."

ואכן, כך נעשה גם בדירת קבלן במרכז הארץ, בעלת 5 חדרים בגודל כ-150 מ"ר ומרפסת בגודל של כ- 20 מ"ר. הדיירים, זוג עם שלושה ילדים- שרק אחד מהם מתגורר בבית , ביקשו לעצמם דירה בסגנון מינימליסטי ואלגנטי, כשהדגש הוא על הסלון כמקום לאירוח ולבילוי של המשפחה יחד. על כן החליטה האדריכלית ליצור "בית שהוא כולו סלון", רוב החלל הציבורי הוקדש לסלון רחב ידיים ומפנק ואילו שאר האלמנטים בו מתכתבים איתו ומשלימים אותו. בנוסף, לדיירים היה מאוד חשוב לייצר אי בבית, אך לא רצו למקם עליו דבר, כדי שיישאר מראה נקי ומסודר.

כאשר נגשה רכטר-רובינשטיין למלאכת התכנון, הבינה כי הבקשה לאי ללא פרטים ייצור סלון מאוד צר, קטן ולא נוח לאירוח ולכן ביקשה ליצור אי ועליו כיריים וכיור. כדי להשלים את הבקשה להפרדה יצרה האדריכלית מחיצה דקורטיבית שמפרידה בין האי לבין הסלון. כך שמי שיושב בסלון אינו רואה את "הבלאגן" במטבח ובנוסף, נותן למי שמבשל במטבח נקודת מבט את כל הבית.  בקצה האי מיקמה האדריכלית מקומות ישיבה לארוחות ספונטניות קצרות עם כיסאות בר בצבע אפור חאקי מדגם Eva .

ארונות המטבח נצבעו בשני צבעים, חלק אחד בגוון אפור גרניט והחלק שפונה לסלון בצבע עץ בהיר אלגנטי. ארונות אלו מדמים ספריה, שבקלות הייתה יכולה למצוא את עצמה בסלון, כך יצרה האדריכלית את המטבח כהמשך ישיר לסלון. צבע העץ חוזר על עצמו גם בכניסה לבית ובסלון והוא יוצר מראה נעים וחמים. מעל האי מוקם קולט אדים, שנראה כמו מנורה כדי לתת הרגשה של אלמנט עיצובי של הסלון ולא של מטבח.

בחלל הציבורי המרווח שנוצר מוקמה מערכת ישיבה מדגם RALPH  בצבע אפור כהה ורגלי מתכת בגוון כרום כהה, ששולבה עם כורסה מדגם SWING באפור כהה, מתחתיהם מוקם שטיח גדול שתוחם את החלל ומגדיר אותו. בנוסף, צורפו שני שולחנות קפה האחד מדגם LOOP והשני מדגם FLEXUS, מזנון וטלוויזיה. לפינת האוכל נבחר שולחן נפתח מדגם CRUZ בצבע חאקי אפור עם ציפוי עליון מזכוכית שאינה נשרטת, השולחן שנבחר הוא מינימלי ביותר כדי ליצור פינה שאינה עמוסה מדי כיוון שרוב הזמן היא לא בשימוש. הקיר מאחורי השולחן נוצל לטובת אומנות, כיוון שזה הקיר היחידי בסלון וכל שאר הקירות הם חלונות או קיר לטלוויזיה ולכן, העמידה רכטר- רובינשטיין  תמונה צבעונית כדי להעשיר את מגוון הצבעים והמראה.

בני הזוג ביקשו שהכניסה לבית תהיה מרווחת ופרקטית, ולכן בהמשך לנגרות הcostum made שתוכננה לכל הבית, תכננה האדריכלית ארון כניסה עם המון מקומות אחסון וגם פינת ישיבה נוחה.

תיאור הכותב

פוסטים אחרונים

התגובות סגורות


רוצים לשמוע על כל החידושים
בעיצוב חלל הבית?

הרשמו לניוזלטר שלנו ותמיד תשארו מעודכנים!

    דואר אלקטרוני (חובה)