חשיפה לצפון

צילום פרויקט: אורית ארנון
צילום תמונת פרופיל: מיכל-אלעד גונן

מעצבת הפנים מיכל מטלון לא עוצרת לרגע- אחרי שנים בתעשיית ההייטק החליטה לפני למעלה מעשור לחשב מסלול מחדש והמרוויחים הגדולים הם ללא ספק אנחנו. בשנים שחלפו היא השכילה לברוא פרויקטים מוקפדים ומעוררי השראה- תצוגת תכלית לתכנון נכון הקולע במדויק לטעמם ואורחות חייהם של הגרים בהם. לכך תוסיפו את כישרונה לשלב באופן מתוחכם בין טקסטורות, חומרים וצבעים, והתוצאה? חללים אלגנטים, מלאי שיק שעושים חשק להישאב לתוכם ולא לעזוב.

 

מיכל מטלון היא מאותם אמיצים שהחליטו בעיצומה של קריירה מצליחה לעזוב ולהתמסר לחלום. אחרי שסיימה תואר בהנדסה, תעשיה וניהול וכיהנה שנים רבות בתפקידים בתעשיית ההייטק הישראלית, החליטה לפני יותר מעשור ללמוד בביה"ס ללימודי עיצוב פנים של ברברה ברזין במהלכם עברה גם סטאז'. לאחריהם פתחה את משרדה Michal Matlon-Home Maker ומאז היא חתומה על שלל פרויקטים פרטיים, מסחריים ומוסדיים בהם בתי ודירות יוקרה, יחידות נופש קסומות השוכנות במבנים עות'מאנים לשימור בעכו העתיקה ועוד רבים. עיצוביה זוכים להצלחה והוקרה ולא בכדי- לצד מציאת פתרונות פונקציונלים וארגונומים מתוחכמים, מצליחה מטלון לשלב אלמנטים מעולמות תוכן שונים, לעיתים אף מנוגדים באופן מגובש ומרשים.

דוגמה חיה הוא מהפך דרמטי שיצרה בבית בישוב נופית בצפון. בעוד שטרם השיפוץ חשבו בעלי הבית להוסיף קומה על חשבון החלל הכפול המרשים שמעל החלל הציבורי בחרה מטלון להעצים אותו והפליאה ובכך יצרה עבור בני הבית מרחב ארכיטקטוני, מואר ואוורירי.

"רצונם של הבני הזוג נבע מהצורך ליצור עבורם קומה פרטית בה סוויטת מפנקת", היא מסבירה". אחרי לא מעט דיונים וסקיצות הם השתכנעו שכל הפונקציות יכולות להתקיים באותו מבנה ומבלי לוותר על הגובה המרשים של החלל הציבורי המקורי. בפועל חדר ההורים עבר למפלס האמצעי ששימש בעבר את הבת והפך עתה לסוויטה רחבת ידיים על חשבון פינת המשפחה. בנוסף, הממ"ד, ששימש כחדרו של הבן, הפך לחדר ארונות"

רחבת הכניסה מובילה לדלת ברזל כפולה, כהה ודרמטית תחתיה רחבה מחופה אבן קסטל מכובסת. ממנה מוזמנים הבאים למבואת כניסה מולה נגלה קיר מרכזי של שנישא לגובה כפול ובו חלונות מסך עצומים ודלתות יציאה לגינה. פרגולה יצוקה שהייתה מעל היציאה לגינה הוסתרה בעזרת פלך ברזל שנראה כחלק אינטגרלי מהקיר.

"בחלל הכפול של הסלון תכננתי תקרת עץ מונמכת צבועה בלבן, בתוכה הוטמעו מערכות מיזוג, תאורה ושמע", מסבירה המעצבת. "במקביל שילבתי גשר בו מוצגת ספרייה שנותנת תחושה חמימה ומעוצבת בחלל כולו. הקמין הישן שופץ והוצב לצד המדרגות על אבן בזלת אפורה. מצדו האחד של הסלון ניצבת שידת מדיה מרווחת שקועה בקיר וטלוויזיה תלויה, ומצדו השני דלת מסך המשמשת גם היא ליציאה לגינה.

ריהוט הסלון מינימליסטי ומשלב יוקרה מאופקת שאינה מאפילה על הפריטים השונים בחלל אלא משתלבת בהרמוניה ומעניקה להם כוח. מטלון בחרה במערכת ישיבה מפנקת ועמוקה מדגם VESSEL שמשלבת בין שזלונג כהה עשוי עור טבעי וספה מרופדת בהירה מרופדת עור NABUK  יוקרתי.

מעברה השני של מבואת הכניסה ממוקמים המטבח ופינת האוכל שחולקים קיר דומיננטי בגוון כחלחל. פינת האוכל משתלבת עם הגינה המוריקה הנגלית מבעד לוויטרינות הגבוהות- היא קלילה ואוורירית ואינה מתחרה בטבע שבחוץ ועם זאת מרשימה במיוחד. מטלון בחרה עבורה כיסאות מדגם FREAK ושולחן מדגם SANDER של המותג האיטלקי BONTEMPI. השילובים שיצרה משלבים חומריות מנוגדת של חם וקר. פלטת השולחן עשויה זכוכית כהה ונותנת לפינה מראה אלגנטי קליל ומרחף, רגלי השולחן והכיסאות עשויים מתכת מוזהבת ושני הכיסאות הניצבים בראש השולחן צבועים בשחור ומרופדים בד יוקרתי עם תיפורים מיוחדים על מנת לייחדם.

גרם המדרגות השמאלי מוביל ליחידת ההורים אליה נכנסים דרך מבואה פרטית.  באזור השינה, מפתח החלון הוגדל על מנת ליצור קשר מיטבי בין פנים וחוץ ולהציף את המרחב באור טבעי. קיר גב המיטה נצבע בגוון כחול ועל גבו נתלו תמונות בהשראת הים. לצד המיטה הוצבה שידה אלגנטית מדגם KITO וכן כיסא נדנדה מדגם GUAPA.  משמאל לכניסה מוקם חדר רחצה רחב ידיים עם ארון כיור שתוכנן בהתאמה אישית ומקלחון המחופה בלוחות מדוקקים של גרניט פורצלן בצבע הקיר.

הגינה ההיקפית תוכננה ועוצבה מחדש. העצים הגבוהים והוותיקים נותרו במקומם ובצדי הבית נוספו שביל מאבנים לבנות המוביל לבריכת דגים היוצרת צליל פכפוך נעים. בקצה הגינה ממוקמת פינת זולה נעימה ושלווה מתחת לעץ. יחד הם יוצרים אווירה פסטורלית שמהווה הד לסגנון שמאפיין את חלליו הפנימיים של הבית.

 

לפרטים נוספים הכנסו לאתר המעצבת או לעמוד הפייסבוק

תיאור הכותב

פוסטים אחרונים

אין תגובות אל “חשיפה לצפון”

השאר תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם שדות חובה מסומנים *


*