תרבות הבילוי החדשה

בשנים האחרונות לא רק חללי הבית מקבלים התייחסות עיצובית מוקפדת. חללי החוץ גם הם מקבלים התייחסות עיצובית מוקפדת, אשר יוצרת מארג מושלם בין הבית לחוץ.

במדינה כמו ישראל, בה ימי השמש רבים ומזג האויר מאפשר שהייה נעימה בחוץ, תרבות הבילוי בחצרות ובגנים היא חלק בלתי נפרד מחיינו. עם השנים מקומן של הגינות, החצרות והמרפסות בארץ רק הולך וגדל והן הופכות לפרוייקט עיצובי מושקע וחשוב.

מטבחי החוץ, שהפכו בשנים האחרונות לאלמנט חשוב ומרכזי בסביבת החוץ, הפכו בשנים האחרונות לאלמנט מרכזי בעיצוב החוץ. לא רק ההיבט הפונקציונלי הוא שחשוב, מטבחי החוץ מעניקים לחצר, מרפסת או גינה, מראה מעוצב, יוקרתי וייחודי.
מטבחי החוץ המעוצבים  הופכים לאחת מנקודות העיצוב החשובות  של חללי החוץ ועל כן מראם המדוייק והמהוקצע חשוב במיוחד. אם בעבר ניתן היה להזמינם על פי מידות קבועות ובמספר עיצובים מוגבל, הרי שכיום ניתן להזמין מטבח חוץ COSTUM MADE, מה שמאפשר את התאמתם כמו כפפה ליד, על פי צרכיו המדויקים של בעלי הבית- תכנון וארגונומיה לצד עיצובים מרהיבים ובלתי נשכחים.

לדברי האדריכל אילן פיבקו, שלזכותו נזקפים הפרויקטים מהמובילים בארץ, "מטבחי החוץ הולכים ותופסים תאוצה- ניכר כי כל גינה ומרפסת המכבדות עצמן, מתהדרות במטבח שכזה. המטבחים עברו מהפכה של ממש בפן הפונקציונלי והעיצובי כאחד. הימצאותם בחללי החוץ מעידה על מגמה הולכת ורווחת של שימוש בחללי החוץ כחלק אינטגרלי בעת אירוח ופנאי. רבים מנצלים את משאב האקלים הפנטסטי השורר כאן ברוב ימות השנה ורותמים את החוץ כמוטיב שימושי ועיצובי". מטבחי החוץ של מותגים וחברות בינלאומיות וישראליות (דומיסיל),  עונים כיום על כלל הפרמטרים הרלוונטים לאירוח מושלם ומציעים תכנון ארגונומי הנאמן לצרכיהם ואופיים של בעלי הבית. בזכות טכנולוגיות חדישות ניתן ליצור מטבחים ניתן ממגוון אינסופי של חומרים וגימורים בעמידות גבוהה ואיכות בלתי מתפשרת לאורך שנים.

לדברי האדריכל ערן בינדרמן, המתמחה בתכנון ועיצוב פרוייקטי יוקרה, "יכולת הייצור הפרטנית של המטבחים מאפשרת התאמתם לחללים קטנים וגדולים כאחד –  מרפסות, גגות, גנים, בסמיכות לבריכה וכיוב'. טכנולוגיות חדישות שפותחו במיוחד,( כדוגמאת פטנט טכנולוגיית ה SEGMENT), מאפשרות  צבעוניות מגוונת ושילוב בין חומרים מעוררי השראה כמו עץ, מתכות בגווני כל מניפת צבעי  RAL המיועדים במיוחד לצביעה אלקטרוסטטית עמידה לאלמנטים המצויים בתנאי חוץ. זאת ועוד, בינדרמן מוסיף כי "ניתן ליצור מטבח מודולארי המאפשר יצירת מגוון רחב של עיצובים כיד הדמיון ואופציות התכנון רבות ומגוונות: משטח עבודה, כיור שטיפה, חיתוך, אחסון, קירור, מתקן צלייה מתקדם וכל מה שצריך לאירוח ובישול בסביבת החוץ".

חברת DOMICILE מציעה במטבחי החוץ שלה חיבורים בין פרטי המטבח השונים הנעשים באמצעות הקלקות והופכים את המטבח למודולארי בדרך יוצאת דופן. חלקי המטבח ניתנים לפירוק , מורכבים ומתניידים בקלות רבה".

אדריכל: אילן פיבקו, צלם: איתי סיקולסקי.

אדריכל: ערן בינדרמן. צלם: עודד סמדר.

תמונה מובילה: מעצבת: ליאורה שטרנפלד. צלם: עוזי פורת

תיאור הכותב

אין תגובות אל “תרבות הבילוי החדשה”

השאר תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם שדות חובה מסומנים *


*